Om stillingen

Næringslivskontakten i Finnmark politidistrikt skal alene eller i samarbeid med andre planmessig og systematisk redusere risikoen for kriminalitet i og mot næringslivet i Finnmark. Videre er Næringslivskontakten sin jobb å koordinere og samordne politidistriktets innsats på området, bygge og videreutvikle relasjoner til eksterne samarbeidspartnere, samt formidle kontakt og informasjon internt i politiet.

Næringslivskontakten er underlagt seksjon for forebygging i Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning (FEFE) og er en distriktsomfattende stilling. Stillingen er tillagt funksjon som lokal sikkerhetsleder for enheten.

Næringslivskontakten i Finnmark politidistrikt skal legge til rette for utstrakt intern og helhetlig samhandling i politidistriktet og da i sær i forhold til A-krim samarbeidet i fylket, økoteam, etterretning, beredskap og etterforskning slik at gevinster fra forebyggende tiltak mot kriminalitet i og rettet mot arbeids- og næringsliv kan realiseres i alle faser og innen alle virksomhetsområder i politiet. Det samme gjelder for samhandling for eksterne (finansnæringen, NSR, NHO, skatteetaten, NAV, Nasjonalt ID-senter m.fl.). 

Næringslivskontakten skal samhandle tett med politikontaktene i politidistriktet, som er politiets forlengede arm i lokalsamfunnet. I tillegg skal Næringslivskontakten ha et tett samarbeid med øvrige enheter både internt i FEFE (A-krim, etterretning m.fl.) og andre enheter i Finnmark politidistrikt.

Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning (FEFE) er en funksjonell enhet som har fag- og koordineringsansvar for bl.a. den forebyggende virksomheten i politidistriktet. Enheten har et særskilt ansvar for å sikre at kriminalitetsforebygging blir en del av politiet sitt strategiske arbeid og politiet sitt arbeid er kunnskapsstyrt og således jobber proaktivt. Forebyggende seksjon i FEFE har det særskilte ansvaret for kriminalitetsforebygging og består pr i dag av 8 stillingshjemler.

Stillingen er stedsplassert i Hammerfest, Kirkenes eller Alta etter hva den som får tilbud om stillingen, ønsker.

Vi er på jobb for et trygt Norge. Som en del av politiets viktige samfunnsoppdrag, skal vi forebygge og bekjempe kriminalitet, skape trygghet og ivareta rettssikkerheten. Vi tror at mangfold bidrar til bedre oppgaveløsning, og søker derfor medarbeidere med ulik bakgrunn, erfaring, perspektiv og kompetanse. Dersom du har behov for tilrettelegging i rekrutteringsprosessen eller arbeidshverdagen, vil vi gjøre vårt beste for å gi deg det du trenger.

Er du nysgjerrig på Finnmark? Les mer her!

Kort oppsummert – hos oss får du:

Vi ser frem til å se søknaden din!

 

 

Dette ser vi etter hos en ny medarbeider

Vi ser etter motiverte personer som er interessert i å planmessig og systematisk jobbe for å redusere risikoen for kriminalitet i og mot næringslivet i Finnmark. Vi stiller høye krav til selvstendighet, struktur, samfunnsengasjement, motivasjon, samarbeidsevner og etisk integritet. 

Videre søker vi etter deg som til enhver tid opptrer profesjonelt og fungerer som en god ambassadør for politiet gjennom dine holdninger og handlinger i det daglige arbeidet. Evnen til å være trygg, nærværende, lydhør samt å bygge tillit til publikum, er avgjørende for suksess i vår organisasjon. I vår vurdering av kandidater er blant annet dette noe vi vil legge vekt på samt evnen til å forstå enhetens rolle i politiets samfunnsoppdrag. 

Arbeidsoppgaver

Ansvarsområder: 

Hovedoppgaver:

Kvalifikasjoner

Dette må du ha for å være kvalifisert:

Det er også ønskelig med:

 

 

Personlige egenskaper

Som medarbeider i politiet har du høy etisk bevissthet, du kjennetegnes av å være modig og helhetsorientert, du viser respekt og er tett på. Du kan lese mer om våre etiske retningslinjer og medarbeiderplattform her.

Dette kan vi tilby om du velger oss

Mangfold i politiet

Dersom du har funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en, er det anledning for å krysse av for dette i søknaden. Er du kvalifisert for stillingen, vil du bli vurdert for positiv særbehandling. 
Det innebærer at minst én søker fra hver av disse gruppene blir innkalt til intervju.

Les mer om positiv særbehandling når man søker jobb i staten her

Opplysningene du gir, brukes til å utarbeide anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Dersom du har funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en, er det anledning for å krysse av for dette i søknaden. Er du kvalifisert for stillingen, vil du bli vurdert for positiv særbehandling. 
Det innebærer at minst én søker fra hver av disse gruppene blir innkalt til intervju.

Les mer om positiv særbehandling når man søker jobb i staten her

Opplysningene du gir, brukes til å utarbeide anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

. Video: https://www.youtube.com/watch?v=uUTjHmSB_Wc

Slik søker du

Du søker ved å skrive et kort søknadsbrev, registrere utfyllende CV. Det må legges ved relevante vitnemål, attester og minimum 2 referanser. 

Dette gjelder også for interne søkere.

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.